ALLE TIJD VOOR AFSCHEID MET AI.

  • Contenttype:
    • Interview
  • Themes:
    • Innovation

Iedereen krijgt in het leven te maken met het overlijden van een dierbare. Dat is al lastig genoeg, en dan wil je niet bezig zijn met het opzeggen van abonnementen en contracten. Closure kan in ieder geval deze last van nabestaanden overnemen.

Het is niet heel verrassend dat het idee van Closure is ontstaan als gevolg van eigen verlies. Oprichter Graciëlla van Vliet: ‘Toen de oma van mijn medeoprichter overleed, bleef die nog vele jaren ‘voortleven’ op Facebook, wat leidde tot pijnlijke en onnodige confrontaties voor haar en haar familieleden.’

In de loop van de tijd is er naast Closure nog een ander idee ontstaan: JochemAI. ‘In ons customer care team hebben we een fantastische collega: Jochem. Hij werkt al bij Closure vanaf de start en weet dus alles van onze organisatie. Maar we groeiden snel en Jochem was op een gegeven moment bijna al zijn tijd kwijt aan het beantwoorden van vragen van de rest van het team. Daarom besloten we hem digitaal te klonen. Dat bleek zo goed te werken dat we het nu ook buiten onze organisatie inzetten in de vorm van een digitale assistent die je alles kunt vragen.

Een overlijden is een hele confronterende periode waarin er veel op je afkomt. En niet alleen emotioneel.

Graciëlla van Vliet, Closure

Ondernemen in Rotterdam doe ik graag. We zochten een centrale, inspirerende plek dicht bij een station met andere ondernemers om ons heen, en dat hebben we hier gevonden. Rotterdam is een plek waarin we dingen aan elkaar gunnen en elkaar helpen en stimuleren. Dankzij Up!Rotterdam hebben zowel mijn CTO als ik snel een fijne groep ondernemers om ons heen kunnen verzamelen waar we regelmatig mee sparren. Dit zijn hele waardevolle contacten geworden.

Daarnaast zou ik tegen alle studenten willen zeggen: Ga ondernemen tijdens je studie. Het is een prachtige tijd om dit te doen, en daarnaast studeer je in een stad die je alle mogelijkheden geeft om er wat van te maken.’

Ontmoet de iconen

Graciëlla van Vliet is een van onze Rotterdamse iconen. Benieuwd naar andere iconen? Klik dan hier.

Share this page