ONDERNEMEN IS OOK IETS TERUGGEVEN.

  • Contenttype:
    • Interview
  • Themes:
    • Innovation

Door de schaal van Helloprint heb ik de mogelijkheid om startups en andere ondernemers te helpen. Eigenlijk is mijn bedrijf het vehikel waarmee ik kan doen wat ik echt graag doe.

Hans Scheffer startte in 2013 Helloprint. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste marktplaats voor op maat gemaakte printproducten. Waar de producten worden gemaakt en hoe ze worden verzonden, wordt bepaald met behulp van slimme, zelf ontwikkelde algoritmes.

Scheffer: ‘We bieden lokale productie en levering aan een wereldwijd publiek van creatieve ondernemers, MKB-bedrijven en e-commercebedrijven, waardoor de kosten, de snelheid van levering en de CO2-voetafdruk worden verlaagd’.

Maar wat Helloprint echt bijzonder maakt zijn de mensen in het team. ‘Zij maken het verschil. We bieden een omgeving waarin je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen. En dat zorgt voor een groep mensen met een soortgelijke drive. Mensen die willen performen, maar die daarnaast ook teamspelers zijn en iets willen terugdoen voor een ander.

En vooral dat laatste is waar Scheffer echt blij van wordt. Want hij ziet zijn bedrijf ook als vehikel waarmee hij anderen kan helpen. Scheffer: ‘Ik ben al 25 jaar ondernemer en heel betrokken bij wat er in de regio gebeurt. Toen Helloprint in korte tijd uitgroeide tot een groot bedrijf besefte ik dat ik daar meer mee kon dan alleen geld verdienen. Het gaf me de mogelijkheid om meer te doen voor de stad en de regio door andere initiatieven te helpen groeien. Ik vind dat je als ondernemer niet alleen naar je eigen bedrijf moet kijken, maar ook moet kijken wat je nog meer kunt doen. Tegen een jonge ondernemer zeg ik dan: “Kom maar bij mij op kantoor zitten, dan heb je alle faciliteiten tot je beschikking.” Zo maken we elkaar sterker.

De toekomst zie ik rooskleurig in als we het samen doen.

Hans Scheffer, HelloPrint

Als geboren en getogen Rotterdammer heb ik iedereen binnen Helloprint al vanaf het begin beloofd dat ons hoofdkantoor altijd in Rotterdam zal blijven zo lang ik CEO ben, en daar mag iedereen mij aan houden. Want ondernemen is zoveel meer dan enkel “goede voorwaarden”, het is ook gewoon geloven in de stad waar je vandaan komt en waar je alles aan te danken hebt. Het is een stad die altijd in beweging is, en ik zie ook dat ondernemers steeds meer de samenwerking opzoeken. Dat klimaat creëren we hier met elkaar. Maar er zijn nog genoeg dingen om te ontwikkelen.

Betere kapitaalvoorzieningen, het onderwijs, en de algemene aantrekkelijkheid van Rotterdam als vestigingsstad mogen wat mij betreft ook nog sterker. Maar als we (nog meer) samenwerken heb ik er alle vertrouwen in dat we dat we dat ook voor elkaar gaan krijgen.’

Ontmoet de iconen

Hans Scheffer is een van onze Rotterdamse iconen. Benieuwd naar andere iconen? Klik dan hier.

Share this page